indeks-virobnichoyi-aktivnosti-kitayu-opustivsya-do-istorichnogo-minimumu

Індекс виробничої активності Китаю опустився до історичного мінімуму

 • 23063 переглядiв

КИЇВ. 29 лютого. УНН. Індекс виробничої активності PMI Китаю опустився до 35,7 пунктів, при прогнозованих 46. Про це повідомляє УНН з посиланням показники індексу.

Так, за станом на 4:00, 29 лютого 2020 PMI Китаю опустився до 35,7 пунктів, при прогнозованих 46. В той час як ще майже місяць тому, 31 січня - він становив 50 при прогнозованих 50.

Наближений результат до показників цього лютого, було зафіксовано 1 грудня 2008 року, тоді PMI Китаю становив 38,8.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економічні труднощі в Китаї можуть сприяти розвитку українських виробників - Милованов

Додамо, Індекс виробничої активності PMI Китаю вимірює рівень щомісячної активності менеджерів із закупівель в промисловому секторі. Він формується Федерацією Логістики і закупівель Китаю (CFLP) і Логістичним Інформаційним Центром Китаю (CLIC), на підставі даних Національного Бюро Статистики (NBS). Щомісяця запитальники розсилаються на більш, ніж 700 промислових підприємств Китаю. Представлені дані відображають відповіді підприємств про свої закупівлі та постачання.

Ці дані вважаються дуже важливим і надійним економічним показником. Якщо індекс має значення нижче 50, через зниження активності, це вказує на економічний спад, особливо якщо тенденція зберігається протягом декількох місяців. Значення істотно вище 50, ймовірно, вказує на період економічного зростання.

Нагадаємо, 500 найбагатших людей світу за тиждень сумарно втратили 444 млрд доларів через поширення коронавірусу.

Українські Національні Новини

Економіка