indiya-gotuyetsya-do-ekstrenikh-zakhodiv-cherez-smog-scho-nakriv-deli

Індія готується до екстрених заходів, через смог, що накрив Делі

 • 22381 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Федеральний комітет Індії з контролю забруднення в п'ятницю наказав штатам і місцевим органам бути в "повній готовності" до надзвичайних заходів для подолання погіршення стану смогу в Нью-Делі через зниження температури та швидкості вітру. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Густий серпанок токсичного смогу навис над індійською столицею, що посилюється через спалювання відходів сільськогосподарських культур на навколишніх сільськогосподарських угіддях.

Це зменшило видимість, а індекс якості повітря (AQI) досяг 470 за шкалою 500. Такий рівень забруднення означає, що повітря вплине на здорових людей і вже хворі люди зазнають серйозного впливу через смог.

Згідно з "Планом дій з реагування на забруднення" (Graded Response Action Plan), якість повітря має спонукати штати та місцеві органи вжити надзвичайних заходів, які включають закриття шкіл, накладення "непарних-парних" обмежень на приватні автомобілі на основі їх номерних знаків, і зупинення всього будівництва.

Уряд і приватні установи повинні зменшити використання приватного транспорту на 30%, а жителі міста мають обмежити перебування на відкритому повітрі.

"Метеорологічні умови будуть вкрай несприятливими для розсіювання забруднюючих речовин до 18 листопада 2021 року з огляду на слабкий вітер із затишшя протягом ночі", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Токсичний смог окутав індійську столицю під час святкування Дівалі. Людям нічим дихати

Доповнення

На початку цього тижня місцева влада розпорядилася зупинити спалювання в цегляних печах, збільшити частоту механізованого прибирання та зменшити спалювання сміття.

Концентрація отруйних твердих частинок PM2,5 становила в середньому 329 мікрограмів на кубічний метр повітря. Уряд визначає "безпечні" показники PM2,5 на рівні 60 мікрограмів на кубічний метр повітря протягом 24 годин.

PM2,5 досить малі частинки, щоб проникати глибоко в легені, але вони потрапляють в кров і можуть викликати важкі респіраторні захворювання, включаючи рак легенів.

Зусилля Індії зменшити спалювання відходів сільськогосподарських культур, яке є основним джерелом забруднення повітря взимку, шляхом витрачання мільярдів рупій за останні чотири роки мало що зробили для запобігання різкому погіршенню якості повітря.

Делі, який часто вважається найбільш забрудненою столицею світу, взимку стикається з надзвичайно поганим повітрям через спалювання стерні, викидів від транспорту, вугільних електростанцій за межами міста та іншими промисловими викидами.

Українські Національні Новини

Новини Світу