indiya-vede-peregovori-schodo-podvoyennya-importu-rosiyskoyi-nafti-bloomberg

Індія веде переговори щодо подвоєння імпорту російської нафти, – Bloomberg

 • 187879 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Індія веде переговори про подвоєння імпорту російської нафти. Про це повідомило агенство Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі із планом закупівель, передає УНН.

Деталі

Індія прагне подвоїти імпорт російської нафти, оскільки державні нафтопереробні підприємства прагнуть отримати від ПАТ «Роснефть» поставки з більшими знижками, оскільки міжнародні покупці відмовляються від угод з Москвою через її вторгнення в Україну.

Деталі щодо обсягів і ціни все ще обговорюються з індійськими банками, які мають намір повністю профінансувати всі вантажі.

Індійські нафтопереробники все частіше закуповуватимуть поставки безпосередньо у російських компаній, таких як «Роснефть», оскільки провідні міжнародні трейдери, такі як Glencore Plc , припинятимуть свої операції.

Як державні, так і приватні НПЗ в Індії нарощують закупівлі російської нафти, оскільки санкції та торговельні обмеження, запроваджені США, Великобританією та Європейським Союзом, спричинили розірвання договорів з Москвою і зниження рівня пропозицій.

Минулого місяця до Індії та Китаю надходила безпрецедентна кількість російської нафти, оскільки європейські покупці намагалися знайти заміну й дісталися до ОАЕ у пошуках альтернатив. Паніка та зміна маршрутів світових потоків нафти підняли ціни більш ніж на 20% з кінця лютого, коли росія вторглася в Україну.

Нагадаємо

Італійська нафтова компанія Eni SpA та іспанська Repsol SA можуть почати відвантаження венесуельської нафти до Європи вже наступного місяця, щоб компенсувати російську нафту.

Українські Національні Новини

Новини Світу