indiya-vidnovit-mizhnarodne-aviaspoluchennya-z-15-grudnya-ale-posilit-perevirki-cherez-noviy-variant-covid-19

Індія відновить міжнародне авіасполучення з 15 грудня, але посилить перевірки через новий варіант COVID-19

 • 19127 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Індія заявила в п’ятницю, що відновить міжнародні пасажирські рейси з середини грудня з певними обмеженнями, пов’язаними з COVID-19, для країн, що знаходяться в зоні ризику, і наказала посилити перевірку на кордонах через побоювання щодо нового варіанту коронавірусу, що поширюється по всьому світу. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Федеральне міністерство охорони здоров'я Індії заявило, що повідомлення про мутацію у варіанті, визначеному як B.1.1.529, має "серйозні наслідки для здоров'я", і наказало штатам країни проводити суворий скринінг і тестування всіх пасажирів з Південної Африки та інших країн, які знаходяться в групі ризику..

"Повідомляється, що цей варіант має значно високу кількість мутацій, і, таким чином, має серйозні наслідки для здоров'я з огляду на нещодавно послаблені візові обмеження та відкриття міжнародних поїздок", - заявив міністр охорони здоров'я Раджеш Бхушан у листі.

Але міністерство цивільної авіації Індії заявило, що вирішило дозволити авіакомпаніям відновити регулярні міжнародні рейси з 15 грудня, скасувавши майже дворічну заборону, введену для стримування поширення COVID-19.

Згідно з офіційним розпорядженням уряду, відновлення польотів буде залежати від рівня ризику коронавірусу в окремих країнах.

Доповнення

Деякі країни Європи та Азії поспішили посилити прикордонний контроль і обмежити поїздки через новий варіант COVID-19.

У п'ятницю Агентство охорони здоров'я Великої Британії повідомило, що новий варіант має спайковий білок, який різко відрізнявся від білка в оригінальному коронавірусі, на основі якого створені вакцини проти COVID-19, що може зробити існуючі вакцини менш ефективними.

Британія заборонила польоти з шести африканських країн і попросила британських мандрівників, які повертаються з цих місць йти на карантин.

Індія, друга країна у світі, яка найбільше постраждала від COVID-19, зафіксувала найменше зростання нових випадків в останні дні.

Загальна кількість випадків зараження коронавірусом у п’ятницю в Індії досягла 34,56 мільйона. Щоденне навантаження на лікувальні заклади в Індії з вересня скоротилося вдвічі, а в п’ятницю було повідомлено про 10 549 нових випадків.

Раніше цього місяця Індія визначила 10 країн, які знаходяться в зоні ризику, зокрема Європу, Китай, Південну Африку та Нову Зеландію, і загалом відкрила кордони для 99 країн.

Українські Національні Новини

Новини Світу