indiya-vipustila-efektivni-liki-vid-covid-19-u-viglyadi-poroshku

Індія випустила ліки від Covid-19 у вигляді порошку

 • 28618 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Оборонне відомство Індії спільно з міністерством охорони здоров'я і добробуту сім'ї в понеділок представило препарат 2-дезокси-D-глюкоза (2-DG) для лікування інфікованих коронавірусом. Ліки випускаються у вигляді порошку. Про це повідомляє газета Hindustan Times, інформує УНН.

Деталі

Нові ліки сприяють швидшому одужанню госпіталізованих пацієнтів і знижують у них додаткову кисневу залежність. Препарат 2-DG випускається у вигляді порошку і приймається перорально шляхом розчинення у воді.

Ліки розроблено Інститутом ядерної медицини та суміжних наук (INMAS), лабораторією Організації оборонних досліджень і розробок (DRDO), спільно з індійською фармацевтичною компанією Dr. Reddy's Laboratories в місті Хайдарабад на півдні Індії і використовуються для лікування пацієнтів, інфікованих коронавірусом.

Перша партія препарату 2-DG була вручена міністром оборони Індії Раджнатхом Сінгхом міністру охорони здоров'я Харши Вардхану в столиці країни Нью-Делі.

"Ці ліки стало першим результатом створення в Індії нових засобів боротьби з COVID-19. Вони скоротять час відновлення у пацієнтів і зменшать у них кисневу залежність", - заявив на церемонії представлення 2-DG індійський міністр охорони здоров'я Харш Вардхан.

За його словами, "найближчим часом препарат допоможе в боротьбі з коронавірусом не тільки в Індії, але і у всьому світі".

Після проведення клінічних випробувань 2-DG Генеральний контролер з лікарських засобів Індії (DGCI) схвалив цей препарат для екстреного використання в якості додаткової терапії у пацієнтів з коронавірусом середнього та тяжкого ступеня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На заході Індії від "чорного грибка", який виник у хворих COVID-19, загинули вже 16 осіб

Доповнення

За минулу добу медики Індії зареєстрували 281 386 тисяч нових випадків зараження коронавірусом та 4 106 смертельних випадків. Загальне число тих, що заразилися за весь час епідемії в країні досягло 24 965 463. Кількість смертей, пов'язаних з цією інфекцією, склало 274,4 тисяч осіб.

За даними Міністерства охорони здоров'я, щеплення від коронавірусної інфекції в країні за останню добу зробили майже 700 тисяч осіб, загальна кількість щеплених громадян перевищило 180 мільйонів людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Індія випустила ліки від Covid-19 у вигляді порошку

     • 28618 переглядiв

    Фракція “Слуга народу” схвалила звільнення Петрашка

     • 23085 переглядiв

    Роскомнагляд пригрозив уповільнити роботу YouTube і Facebook

     • 15913 переглядiв

    Bloomberg: у світової економіки закінчуються сировинні ресурси

     • 26729 переглядiв