indiya-zaboronila-fotografu-laureatu-pulittserivskoyi-premiyi-letiti-do-ssha

Індія заборонила фотографу, лауреату Пулітцерівської премії, летіти до США

 • 164116 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Влада Індії не дозволила відзначеному нагородою фотографу вилетіти до Сполучених Штатів, щоб отримати Пулітцерівську премію. Про це пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Санна Іршад Матту була однією з чотирьох журналістів інформаційного агентства Reuters, які цього року отримали престижну нагороду за художню фотографію про висвітлення кризи COVID-19 в Індії.

Матту було зупинено імміграційною владою в аеропорту Нью-Делі пізно ввечері у вівторок і не дозволено пройти на борт, тоді як двом її колегам було дозволено залишити країну.

У липні її аналогічним чином зупинили у тому ж аеропорту, коли вона прямувала до Парижа на презентацію книги та фотовиставку.

З 2018 року вона працює фотожурналістом-фрілансером, висвітлюючи життя в контрольованому Індією Кашмірі, де повстанці виборюють незалежність регіону.

Доповнення

Індія прагне закріпити свій контроль над Кашміром, на який також повністю претендує сусідній Пакистан і який був постійним джерелом напруженості між двома суперниками.

Тисячі були вбиті там з початку повстання проти індійського правління в 1989 році, і понад півмільйона військовослужбовців постійно дислоковані у регіоні.

Уряд прем'єр-міністра Нарендри Моді позбавив територію її обмеженої автономії у 2019 році, відключивши інтернет-з'єднання на кілька місяців і затримавши політичних лідерів, щоб запобігти очікуваній негативній реакції.

Іноземним журналістам заборонили в'їжджати до Кашміру, а місцеві репортери, що базуються на території, кажуть, що на них чинився тиск, щоб вони пом'якшили свою позицію в роботі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Маріуполі окупанти знесли пам'ятник жертвам Голодомору

     • 119908 переглядiв

    Київ повноцінно починає опалювальний сезон з 20 жовтня

     • 269670 переглядiв

    Окупанти вдарили по енергооб'єкту Вінниччини – ОВА

     • 429916 переглядiв