indiya-zbilshila-zakupku-deshevoyi-rosiyskoyi-nafti-do-rekordnikh-pokaznikiv

Індія збільшила закупку дешевої російської нафти до рекордних показників

 • 141328 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Апетит Індії на дешеву російську нафту зростає, навіть незважаючи на те, що Захід продовжує запроваджувати проти Москви безпрецедентні санкції. Про це УНН пише із посиланням на CNN.

Деталі

Очікується, що постачання російської нафти до Індії в травні досягне 3,36 млн тонн, згідно з оцінками постачальника даних про фінансові ринки Refinitiv. Це майже в дев'ять разів вище за середньомісячний показник 2021 року, що становить 382 500 тонн.

Усього з початку війни в Україні країна отримала 4,8 млн тонн російської нафти зі знижкою, додали в Refinitiv. Нафта марки Urals з росії в даний час торгується за ціною близько 95 доларів за барель, тоді як глобальна еталонна нафта марки Brent коштує понад 119 доларів за барель.

Одна із причин різниці у цінах: Захід уникає російської нафти. У понеділок ЄС погодився заборонити 90% імпорту російської нафти до кінця року. Європа є найбільшим покупцем російської енергії.

Індія, яка імпортує 80% своєї нафти, зазвичай купує в росії лише від 2% до 3%. Але через різке зростання цін на нафту цього року уряд неухильно збільшував свої поставки з Москви, користуючись великими знижками.

За даними Refinitiv, потоки російської нафти до Індії у квітні зросли до 1,01 млн тонн з 430 000 тонн у березні.

Додамо

Індія утримується від жорсткої позиції щодо Москви у зв'язку з війною в Україні. росія та Індія мають давню історію дружніх відносин, яка перегукується з радянською епохою, коли СРСР допоміг Індії виграти війну з Пакистаном у 1971 році.

Індія - не єдиний азіатський гігант, який купує російську нафту. Очікується, що Китай, який історично є найбільшим покупцем російської нафти, теж почне робити покупки.

Українські Національні Новини

Новини Світу