indiyskiy-virobnik-vaktsin-covishield-skorotiv-virobnitstvo-vdvichi

Індійський виробник вакцин Covishield скоротив виробництво вдвічі

 • 15050 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Найбільший у світі виробник вакцин - Індійський інститут сироватки - скоротить удвічі виробництво вакцини проти COVID-19 через відсутність нових замовлень, заявив генеральний директор компанії Адар Пунавалла, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Індійський інститут сироватки зберігає запаси 500 мільйонів доз препарату Covishield, місцевої версії вакцини AstraZeneca Vaxzevria, повідомив в ефірі CNBC-TV18 Пунавалла.

Щеплення цією вакциною становлять 90% з 1,3 мільярда доз, отриманих на сьогодні в Індії.

З січня в Індії повністю вакциновано 51% дорослого населення, що відповідає критеріям вакцинації. Близько 85% людей отримали одну дозу. Так, десятки мільйонів людей ще не отримали другу дозу.

"Я стою перед дилемою, про яку я ніколи не думав. Я виробляю 250 мільйонів доз Covishield на місяць, але хороша новина полягає в тому, що Індія покрила більшу частину населення, і ми виконаємо всі наші замовлення для міністерства охорони здоров'я через тиждень", - сказав Пунавалла.

"У нас немає під рукою інших замовлень. Тому я збираюся скорочувати виробництво як мінімум на 50% для початку щомісяця, поки замовлення знову не почнуть рости в Індії і в усьому світі", - додав він.

Пунавалла сказав, що COVAX, глобальна ініціатива забезпечення рівного доступу до вакцин проти COVID-19, розміщує замовлення, "але дуже повільно, і зростання буде в другому кварталі".

Він сказав, що був у контакті з лідерами країн, яким потрібно більше вакцин, але багато з них, на жаль, не зможуть вивезти їх з Індії, якщо не поліпшать свою логістику і можливості для зберігання препарату в холодильниках.

До слова

В Україні щеплено вакциною Covishield 487 187 осіб. Загалом хоча б одну дозу вакцини отримали 13,9 млн осіб.

Доповнення

Інститут сироватки Індії призупинив експорт у квітні, щоб задовольнити внутрішній попит, через сплеск захворюваності. Фірма є найбільшим постачальником в межах COVAX, глобальної ініціативи забезпечення рівного доступу до вакцин проти COVID-19. Індія відновила експорт вакцини від COVID-19 з жовтня.

У жовтні понад 160 колишніх світових лідерів і глобальних діячів закликали багаті країни негайно доставити мільйони надлишків вакцин проти COVID-19 в менш розвинені країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу