inflyatsiya-v-zoni-yevro-spovilnilasya

Інфляція в зоні євро сповільнилася

 • 8550 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Рівень інфляції в зоні євро склав в грудні 1,6% в річному вираженні. Для порівняння, в листопаді цей показник досяг 1,9%. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

У 27 державах Євросоюзу річна інфляція за даними Євростату опустилася до 1,7% в грудні, тоді як в листопаді показник становив 2%. Найнижчий поріг інфляції зареєстрований в Греції і Португалії (0,6%) і Данії (0,7%), найвищий рівень - в Естонії (3,3%), Румунії (3%) і Угорщині (2,8%).

Більше за інших, за даними статистичного управління Євросоюзу, в грудні подорожчали продукти харчування, алкоголь і тютюн: на 1,8% в порівнянні з груднем минулого року. Показник інфляції потягнули вгору також сектор послуг і енергетика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфляція в 2019 році повинна скласти менше 7% - Смолій

Короткостроковий прогноз на поточний рік, опублікований 4 січня, становить 1,6%. Наступного разу експерти оцінять показники європейської інфляції 1 лютого 2019 року.

У зв'язку з уповільненням інфляції в зоні євро інвестори не очікують підвищення ставок до 2020 року. Не сприяє тому і слабка торговельна активність Китаю, а також загальна економічна невизначеність, викликана напруженістю між Пекіном і Вашингтоном. І хоча економіка зони євро поки не рухається до рецесії, вона все ж потребує підтримки Європейського центрального банку, заявив у вівторок його голова Маріо Драгі.

Нагадаємо, український бізнес в найближчий рік очікує високу інфляцію - зростання споживчих цін на рівні 9,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищення зарплати сприяло інфляції - НБУ

Як повідомляв УНН, в бюджеті на цей рік закладено інфляцію на рівні 7,4%.

Раніше Світовий банк погіршив економічний прогноз для України.

Українські Національні Новини

Економіка