informatsiyna-blokada-u-mariupoli-zhiteli-viryat-scho-okupanti-vzhe-marshuyut-khreschatikom

Інформаційна блокада у Маріуполі: жителів переконали, що окупанти вже марширують Хрещатиком

 • 247110 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. У Маріуполі російські окупанти повністю закрили всі інформаційні потоки в місто та назовні. Зараз жителі міста впевнені, що рашисти марширують Хрещатиком, а Харків під контролем рф. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, інформує УНН.

Деталі

"Можна дивуватись, але маріупольці зараз у місті впевнені, що російські солдати марширують Хрещатиком, Харків під контролем росії та кожного чоловіка з Маріуполя при виїзді відправляють на фронт", — написав Андрющенко.

Для утримання інформаційної блокади окупанти жорстко контролюють фото та відео маріупольців. Не можна робити навіть селфі без окремого дозволу окупантів — російській солдат завжди поруч і контролює, що людина зняла.

Як зазначив Андрющенко, знімати в місті можуть виключно пропагандисти та "волонтери" від фсб. Саме тому можна побачити або точно вивернені кадри "вдячних маріупольців", або щось зняте швидко з машини. Під час виїзду на фільтрації теж видаляють весь контент, який може показати правду життя.

"Саме тому ми дивуємось "картинкам мирного життя", а маріупольці жахаються того, що "Зеленський назвав всіх маріупольців зрадниками і пообіцяв тюрму кожному", — додав радник мера.

Нагадаємо

1 травня президент України Володимир Зеленський підтвердив початок евакуації цивільних з "Азовсталі" у Маріуполі. Перша група приблизно зі 100 осіб вирушила на підконтрольну Україні територію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП