informatsiyna-manipulyatsiya-tspd-pro-viprobuvannya-yadernoyi-torpedi-poseydon

Інформаційна маніпуляція: ЦПД про випробування ядерної торпеди "Посейдон"

 • 112534 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони назвав "інформаційною маніпуляцією" новину італійської газети La Repubblica про побоювання НАТО щодо можливого випробування ядерної торпеди "Посейдон" з боку росії, інформує УНН із посиланням на Telegram ЦПД при РНБО.

Цитата

"Італійська газета La Repubblica поширила інформаційну маніпуляцію щодо руху російського підводного човна "Бєлгород", яку підхопили інші світові медіа", – написав ЦПД.

Деталі

Посилаючись начебто на звіт розвідки НАТО, La Repubblica пише, що "путін, здається, близький до підвищення рівня ядерного протистояння". За висновками видання, є побоювання, що місія підводного човна "Бєлгород", який помітили в арктичних водах, – вперше в історії випробувати ядерну торпеду "Посейдон", яку часто називають "боєголовкою судного дня".

ЦПД зазначив:

1. Станом на 3 жовтня на сайті НАТО таку інформацію не оприлюднено;

2. НАТО регулярно фіксує активність російських підводних човнів, починаючи з часів Холодної війни;

3. Про модернізацію навігаційних систем та озброєння підводних човнів рф Альянс заявляв ще 2016-го року;

4. Такі необґрунтовані заяви з боку медіа лише посилюють інформаційний тероризм рф.

Нагадаємо

Міністр оборони США Ллойд Остін назвав погрози путіна "брязканням ядерною зброєю". Глава Пентагону не вірить, що російський президент вирішив застосувати ядерну зброю.

На думку міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, також дуже малоймовірно, що путін використає ядерну зброю проти України. Проте він зазначив, що президент росії "діє нераціонально".

29 вересня представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю The Guardian повідомив, що загроза удару по Україні тактичною ядерною зброєю з боку росії дуже висока.

Українські Національні Новини

Суспільство