initsiativa-zelenskogo-schodo-nadannya-gromadyanstva-potrebuvatime-zmin-u-konstitutsiyi-mzs

Ініціатива Зеленського щодо надання громадянства потребуватиме змін у Конституції – МЗС

 • 23185 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Ініціативу Глави держави щодо розробки механізму надання українського громадянства як другого етнічним українцям з дружніх країн, які прагнуть долучитися до розвитку своєї історичної батьківщини та механізму спрощеного надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах, Міністерство закордонних справ України оперативно опрацює зі Світовим конгресом українців та громадами, врахує міжнародний досвід та внесе конкретні пропозиції. Водночас у МЗС впевнені, що успішність реалізації цієї ідеї потребуватиме серйозних змін у законодавстві України, зокрема Конституції. Про це УНН повідомили у міністерстві у відповідь на інформаційний запит.

"МЗС дуже активно взаємодіє із закордонним українством, яке надає неабиякої підтримки у розвитку своєї історичної Батьківщини. Ініціативу Глави держави щодо розробки відповідного механізму ми оперативно опрацюємо зі Світовим конгресом українців та громадами, врахуємо міжнародний досвід та внесемо конкретні пропозиції", - зазначили у міністерстві.

У МЗС підкреслили, що "успішність реалізації цієї ідеї залежить від консолідації зусиль виконавчої влади, закордонного українства, а також парламенту та потребуватиме серйозних змін у законодавстві України, зокрема Конституції".

"Розраховуємо на плідну взаємодію з колегами з МВС і Державної міграційної служби, до повноважень яких віднесено формування та реалізацію державної політики у сфері громадянства", - додали у дипвідомстві.

Нагадаємо, 17 липня Володимир Зеленський доручив МЗС розробити механізм надання українського громадянства як другого для етнічних українців, та, зокрема, механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах.

Як повідомляв УНН, 18 липня Президент видав указ, яким до українського громадянства прийнято низку осіб, серед яких і уродженці Російської Федерації.

Українські Національні Новини

Політика