inozemets-cherez-ukrayinu-perepravlyav-nelegaliv-z-rf

Іноземець через Україну переправляв нелегалів з РФ

 • 8880 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. На Харківщині співробітники відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів спільно з Управлінням боротьби зі злочинами, пов'язаним з торгівлею людьми, викрили організовану злочинну групу, яка займалась незаконним переправленням нелегалів через український кордон. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області.

"Правоохоронці встановили, що очолив вказане угрупування 42-річний громадянин Таджикістану, який нелегально перебував на території України. Організатор безпосередньо підшукував клієнтів для нелегальної переправи, ще один учасник групи – 24-річний мешканець Луганщини –переправляв людей з території Російської Федерації через кордон поза державним контролем. Третій спільник – 28 річний харків’янин– перевозив нелегалів до Харкова на власному автомобілі, оминаючи стаціонарні пункти пропуску", - йдеться у повідомленні.

У поліції додали, що під час діяльності члени групи організували незаконне переправлення через кордон України 26 іноземців. Всі вони були виявлені та затримані в різних регіонах України. 

"За даними слідства, чоловіки незаконно переправляли через державний кордон громадян Сомалі, Афганістану, В’єтнаму, у тому числі – з малолітніми дітьми", - додали у поліції.

Всім співучасникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України - ред.) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт спрямовано до суду для розгляду по суті. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Нагадаємо, правоохоронці затримали на Волині двох чоловіків, які вивозили жінок у країни ЄС для сексуального рабства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП