inozemtsi-minulogo-roku-podali-tri-skargi-do-ksu

Іноземці минулого року подали три скарги до КСУ

 • 20349 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. До Конституційного Суду України у 2019 році надійшло три конституційні скарги від іноземних громадян, з яких дві суд розглянув і відмовив у відкритті провадження у справі. Про це УНН повідомили в Секретаріаті КСУ у відповідь на запит.

“За 2019 рік до Суду надійшло три конституційні скарги від іноземних громадян. У цих конституційних скаргах іноземними громадянами оспорювались положення Кодексу адміністративного судочинства України”, — йдеться у повідомленні.

Так, Секретаріатом КСУ було встановлено, що дві конституційні скарги за формою відповідали вимогам Закону та були розподілені між суддями Суду відповідно до Закону, а одна конституційна скарга повернута Секретаріатом Суду заявнику як така, що за формою не відповідала вимогам Закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До КСУ надійшло майже дві тисячі скарг від громадян

“За результатами розгляду розподілених між суддями Суду конституційних скарг постановлено 2 ухвали про відмову у відкритті провадження у справі”, — повідомили в КСУ.

Додамо, конституційна скарга до Суду — це письмове клопотання щодо перевірки на відповідність Конституції України Закону України, що був застосований в остаточному судовому рішенні у справі того суб’єкта, що подає конституційну скаргу.

Нагадаємо, за минулий рік до КСУ надійшло 664 конституційні скарги.

Українські Національні Новини

Політика