inozemtsya-pidozryuyut-v-nelegalnomu-perepravlenni-migrantiv-cherez-ukrayinu-do-yes

Іноземця підозрюють в нелегальному переправленні мігрантів через Україну до ЄС

 • 12001 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Київська прокуратура викрила громадянина Узбекистану, якого підозрюють в нелегальному транзиті іноземців через державний кордон України до країн Євросоюзу. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Facebook прокуратури міста Києва.

“Київською місцевою прокуратурою № 8 спільно зі слідчими Святошинського УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводу Департаменту контррозвідки СБУ викрито канал нелегального транзиту іноземців через державний кордон України до країн Євросоюзу. Встановлено, що 42-річний громадянин Узбекистану, який наразі проживає в Україні, організував схему незаконного переправлення через державний кордон вихідців з країн Східної Азії в обхід контрольно-пропускних пунктів, через гори”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що за переправлення одного мігранта іноземець отримував від 1 до 3,5 тис. доларів.

“Організатора нелегальних перевезень затримали на Брест-Литовському шосе під час перевезення 4 вихідців з азійських країн до Закарпатської області”, - вказано у повідомленні.

Правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Вказано, що наразі до суду подано клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, на Одещині прикордонники затримали групу нелегальних мігрантів із Сирії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП