inozemtsyu-cherez-georgiyivsku-strichku-na-tri-roki-zaboronili-vyizd-v-ukrayinu

Іноземцю через георгіївську стрічку на три роки заборонили в'їзд в Україну

 • 10826 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Українські прикордонники відмовили у пропуску через кордон громадянину Молдови через те, що у нього в автомобілі знайшли георгіївську стрічку. Тепер іноземцю на 3 роки заборонено в'їжджати в Україну. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Держприкордонслужби.

Так, учора георгіївську стрічку, яка в Україні вважається забороненою символікою, прикордонники Ізмаїльського загону виявили у пункті пропуску "Виноградівка" в Одеській області.

"Її перевозив громадянин Молдови, який їхав в Україну автомобілем. Іноземцю прикордонники відмовили у пропуску через кордон та на три роки заборонили в’їзд на територію України", - зазначили ДПСУ.

За цим фактом прикордонники також надіслали повідомлення в Нацполіцію.

З 2017 року Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено статтею 173-3, якою встановлена відповідальність за виготовлення та пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки.

Нагадаємо, у центрі Одеси, на Алеї Слави, поліцейські виявили двох чоловіків, один з яких мав при собі георгіївську стрічку. За даними поліції, вони виявили злісну непокору поліцейським. Їх доставили до відділу поліції.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП