inspektorku-lvivskoi-mytnytsi-zvilnyly-z-roboty-pislia-video-u-sotsmerezhakh-de-vona-khyzuvalas-dorohym-vbranniam-suspilne

Інспекторку Львівської митниці звільнили з роботи після відео у соцмережах, де вона хизувалась дорогим вбранням - Суспільне

 • 44189 переглядiв

Інспектор Львівської митниці Юлія Дрига була звільнена після того, як у соціальних мережах з'явилося відео, на якому вона хвалиться своїм дорогим одягом та аксесуарами вартістю понад 25 000 доларів США, включаючи годинник Cartier за 5 000 доларів США та капелюх за 18 000 доларів США.

Головну інспекторку управління адміністративно-господарської діяльності Львівської митниці Юлію Дригу звільнили після того, як у мережі з'явилось відео де вона розповіла блогеру Ніколасу Кармі про ціну свого одягу та аксесуарів. Зокрема, на держпосадовиці був капелюх за 18 тисяч гривень, та годинник Cartier вартістю 5000 доларів. Про звільнення Дриги повідомили кореспонденти Суспільного, передає УНН.

Деталі

Експосадовиця потрапила на відео відомого модного блогера Ніколаса Карми, який розпитує випадкових перехожих "скільки коштує її образ". Ще в статусі головної інспекторки управління адміністративно-господарської діяльності Львівської митниці Дрига зізналась блогеру про вартість свого вбрання. За її словами, капелюх від українського дизайнера Руслана Багінського коштує 18 000 грн, сумка Louis Vuitton – 1500 доларів, взуття Hermes – 800 доларів, годинник Cartier – 5000 доларів, а повідець для собаки від бренду Gucci — 200 доларів.

На відео з інспекторкою, опубліковане у TikТок, звернув увагу журналіст Тарас Середич. За його інформацією, його опублікували вранці, 12 квітня. А згодом — видалили.

Сам блогем Ніколас Карма в Instagram пояснив, що видалити публікацію на прохання Юлії Дриги. Точніше він заархівував його, аби відео було недоступним для перегляду. Втім згодом блогер знову відкрив відео для перегляду, адже Юлія не заперечувала проти цього.

У відео Юлія Дрига розповіла, що працює "трошки на себе, трохи на державу". Зауважимо, що у декларації за 2023 рік інспекторка вказала 136 тисяч гривень зарплати на митниці, 41 тисячу гривень — від підприємницької діяльності та 3 тисячі доларів готівкою.

На скандальне відео відреагував керівник Львівської митниці Андрій Кузнік. На своїй сторінці у Facebook він написав, що "Дрига Юлія написала заяву на звільнення за угодою сторін, на підставі якої, мною підписано відповідний наказ".

З 02 серпня 2023 року вона працювала Головним інспектором управління адміністративно-господарської діяльності. Після сьогоднішнього відео розпочата перевірка, у рамках якої Дрига Юлія була запрошена для дачі пояснень до відділу з питань запобігання корупції.

 – повідомив Кузнік.

Також, за словами керівника Львівської митниці, про цю ситуацію проінформували НАЗК "з метою проведення перевірки та відповідного реагування".

Після звільнення Дрига в коментарі журналісту сказала, що "ще не встигла адаптуватися до роботи". Її годинник не справжній Cartier, а копія, сумка ж від Louis Vuitton, хоч і оригінальна, та зі старої колекції й куплена за гроші від бізнесу.

Водночас на моє конкретне запитання: "що з того всього, що ви назвали на відео, є оригіналом?" дівчина відповіла "нічого!". Трохи плутанина.

– написав Середич.