institut-doslidzhennya-viyni-rosiyska-armiya-zosereditsya-na-bitvi-za-syevyerodonetsk

Інститут дослідження війни: російська армія зосередиться на битві за Сєвєродонецьк

 • 183393 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Армія рф, імовірно, зосередиться на захопленні Сєвєродонецька, а не досягненні адміністративних кордонів Донецької області, передає УНН з посиланням на дані Інституту вивчення війни (ISW).

Деталі

Російські окупанти продовжать спроби оточити Сєвєродонецьк та Лисичанськ, принаймні з півдня, можливо, зосередившись на тому, щоб перерізати останню автомагістраль, що сполучає Сєвєродонецьк та Лисичанськ із рештою території України.

Війська рф, ймовірно, відмовилися від мети завершити широкомасштабне оточення українських підрозділів від Донецька до Ізюма на користь захоплення Луганської області.

Також зазначається, що росіяни, швидше за все, спробують утримати лінію на захід від Вовчанська, щоб захистити свої наземні лінії зв'язку (GLOC) від Бєлгорода до Ізюма. Незрозуміло, чи досягнуть вони успіху. Повідомляється, що російські війська не просунулися на слов'янському напрямі через невдалий наступ в районі Ізюма.

Невдалі спроби росіян форсувати Сіверський Донець в районі Кремінної можуть змістити російські операції далі на схід. За прогнозом ISW, росіяни остаточно покинуть позиції біля Харкова. Найближчим часом, швидше за все, почнеться український контрнаступ у районі Ізюма.

Російські сили зміцнюють окуповані населені пункти на півдні, що свідчить про те, що війська рф прагнуть встановити постійний контроль у регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NYT: розгром під Білогорівкою породжує в рф відчуття катастрофи

Українські Національні Новини

Кримінал та НП