institut-kapelaniv-zaprovadili-v-natsionalniy-gvardiyi-ukrayini

Інститут капеланів запровадили в Національній гвардії України

 • 11443 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Національна гвардія стала першим військовим формуванням в Україні, де запровадили інститут капеланів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Міністерство внутрішніх справ, передає УНН.

Щоб стати капеланом Національної гвардії України, священикам необхідні знання української мови, кілька років служби в пастві та рекомендація від духовного старшини.

Священнослужителів, які претендують на посади капеланів у Нацгвардії, будуть навчати основам тактичної медицини, вони також візьмуть участь у заняттях із взаємодії психологів і капеланів під час виконання гвардійцями бойових завдань в екстремальних умовах. Перші збори почалися 3 липня в місті Золочеві Львівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П.Порошенко: в Нацгвардії введено в дію інститут військового духовенства.

Вже сьогодні 38 військових священників підписали трудовий договір і є працівниками НГУ.

Перші збори розпочалися сьогодні у місті Золочів, Львівської області. Вони триватимуть до 8 липня. За цей час, окрім теоретичних занять, священників навчать основам тактичної медицини та проведуть заняття з взаємодії психологів та капеланів під час виконання гвардійцями бойових завдань в екстремальних умовах.

 

 

Нагадаємо, посади військових капеланів у ЗСУ ввели із 15 травня.

Українські Національні Новини

Суспільство