institut-vivchennya-viyni-kontrnastup-zsu-viklikaye-paniku-u-vplivovikh-osib-kremlya

Інститут вивчення війни: контрнаступ ЗСУ викликає паніку у впливових осіб з Кремля

 • 108449 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Успішний контрнаступ українських військових на півночі України викликає паніку у впливових осіб з Кремля та підриває і без того низький моральний дух серед російських підрозділів, які до 24 лютого вважалися елітними. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW) у своєму останньому звіті, пише УНН.

Деталі

Аналітики Інституту зазначають, що термінове обговорення 19 вересня серед російських ставлеників щодо необхідності негайної анексії росією Луганської та Донецької областей (значна частина останньої не перебуває під контролем рф) свідчить про те, що контрнаступ України викликає паніку у впливових осіб Кремля.

ISW пише, що "законодавчі органи" окупаційної влади "днр" та "лнр" закликали своє керівництво "негайно провести референдум" про визнання "республік" суб'єктами рф. Такий підхід, зауважують аналітики, є непослідовним. 

"Війська рф не контролюють всю Донецьку та Луганську області. Таким чином, приєднання територій, на які претендують "лнр" та "днр", призведе до того, що росія анексує області, які, за визначенням Кремля, будуть частково знаходитися під законною українською владою та впливом українських сил", - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, ISW інформує, що російські військові "відчайдушно" намагаються мобілізувати додаткові сили з усіх потенційних джерел, щоб заповнити свої "сильно деградовані" та "деморалізовані підрозділи", але виявилися неспроможними створити значну бойову потужність, як неодноразово писав ISW.

Останні українські успіхи в контрнаступі ще більше знижують і без того поганий моральний дух серед російських підрозділів, які до 24 лютого вважалися елітними, вказують аналітики.

Нагадаємо

За даними британської розвідки, ПВК "Вагнер" вербують російських в'язнів для участі у війні проти України. Розвідники зазначили, що проблема російської живої сили "стає дедалі гострішою".

Українські Національні Новини

Війна