interes-investoriv-zmistivsya-na-pervinniy-rinok-zhitla-analitika

Інтерес інвесторів змістився на первинний ринок житла - аналітика

 • 9151 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Потенційні покупці протягом 2018 року, порівняно з 2017 роком, більше цікавились житлом на первинному ринку нерухомості. Про це свідчать дані аналізу запитів користувачів спеціалізованного порталу нерухомості DOM.RIA, оприлюднені заступником маркетинг-директора з питань корпоративних комунікацій Мілою Курбатовою, передає УНН.

Проаналізовані запити понад двох мільйонів користувачів щомісяця.

"24% користувачів шукали інформацію саме на первинному ринку, 23% користувачів шукали інформацію на вторинному ринку і 53% користувачів цікавилися інформацією про нерухомість як на первинному, так і на вторинному ринку. Якщо порівнювати з попереднім роком (з 2017-тим), то первинною нерухомістю цікавилося 17% користувачів, вторинною – 21%, 62% користувачів шукали для себе нерухомість в обох сегментах. Як ми бачимо з цифр, первинний ринок має тенденцію до зростання. Це, в принципі, стабільний показник", - повідомила Курбатова.

Щодо користувачів, які шукають житло в обох сегментах, то, за словами Курбатової, зазвичай це люди, які мають певну суму грошей і для них не є принциповим, чи це буде первинний ринок житла, чи вторинний.

Як повідомляв УНН, наразі три чверті угод на ринку житлової нерухомості припадає на первинку. Цьому сприяють не лише нові комунікації, енергозберігаючі технології, вартість, а й фінансові інструменти, які на сьогодні пропонують забудовники. Інвестори все активніше користуються такими фінансовими інструментами, як розстрочка від забудовника або іпотека, адже це дає можливість придбати житло вже сьогодні, не маючи повної суми, або купити квартиру більшої площі.

В інтересах інвесторів забудовники розвивають партнерські програми іпотечного кредитування, наприклад, найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" пропонує на вибір три програми з різними банками. Загальні умови отримання іпотеки: перший внесок за квартиру - обсягом від 30 до 50%; підтвердження своєї фінансової спроможності.

Всього ж в Україні, за оцінками експертів, не більше 10 банків працюють в сфері іпотечного кредитування, і вони ретельно підходять до підбору компанії забудовника, яка стане їхнім партнером, вибираючи лише надійних.

Українські Національні Новини

Економіка