internatsionalne-ugrupuvannya-vimagachiv-suditimut-u-mariupoli

Інтернаціональне угрупування вимагачів судитимуть у Маріуполі

 • 8000 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Обвинувальний акт стосовно міжнародного угрупування вимагачів, серед яких 2-оє громадян України, 2-оє громадян Російської Федерації та 1 громадянин Австрії, підозрюваних у вимаганні у підприємця 20 тис. дол. США, скеровано до Жовтневого районного суду м. Маріуполя. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання за попередньою змовою групою осіб) стосовно 5 громадян, які вимагали гроші у приватного підприємця", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, до правоохоронців звернувся маріупольський підприємець з інформацією про те, що в нього невідомі особи вимагають гроші у сумі 20 тис. дол. США у зв’язку з його підприємницькою діяльністю.

14 квітня, в ході спецоперації, правоохоронці затримали усіх правопорушників, серед яких: 2 громадян України, 2 громадян Російської Федерації та 1 громадянин Австрії.

За клопотанням прокуратури всім фігурантам суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зараз обвинувальний акт скеровано до Жовтневого районного суду м. Маріуполя для розгляду по суті

Нагадаємо, що санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН 3 липня, угрупування вимагачів затримали в кафе у Миколаєві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП