internet-starlink-vid-spacex-zabezpechit-globalne-pokrittya-na-zemli-vzhe-u-veresni

У SpaceX планують забезпечити глобальне покриття Землі інтернетом від Starlink вже у вересні

 • 26995 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Starlink, супутниковий інтернет-підрозділ SpaceX Ілона Маска, очікує, що зможе забезпечити безперервне глобальне покриття вже у вересні. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Цитата

"Ми успішно розгорнули близько 1 800 супутників, і як тільки всі ці супутники досягнуть своєї робочої орбіти, у нас буде безперервне глобальне охоплення, так що це повинно відбутися вже у вересні, - повідомила президент компанії Гвінн Шотвел на технологічній конференції Macquarie Group. - Але у нас є регулятивна робота, щоб увійти в кожну країну і отримати дозвіл на надання телекомунікаційних послуг".

Деталі

За словами Шотвел, Starlink, яка заявила, що планує розгорнути в цілому 12 000 супутників вартістю приблизно 10 мільярдів доларів, в даний час пропонує бета-послуги в 11 країнах.

У травні Маск заявив, що супутникова мережа на низькій навколоземній орбіті отримала більше 500 000 попередніх замовлень на свої інтернет-послуги і не очікує ніяких технічних проблем з задоволенням попиту.

Федеральна комісія із зв'язку США в цьому році схвалила план SpaceX по розгортанню деяких супутників Starlink на більш низькій навколоземній орбіті, ніж планувалося, для надання високошвидкісних широкосмугових інтернет-послуг людям, у яких в даний час немає доступу до мережі.

Довідка

Starlink - проект по покриттю Землі інтернетом за рахунок навколоземних супутників. Планується вивести до 42 000 апаратів, кожен вагою 260 кг. Навесні 2018-го витрати на проект оцінювалися 10 млрд доларів. Місячна абонплата становить 99 доларів, антена+роутер - 499 доларів. В 2021 році Маск хоче подвоїти швидкість зв'язку Starlink.

Українські Національні Новини

Новини Світу