interpol-rozshukuye-rosiyskogo-diplomata-yakiy-viyavivsya-ofitserom-gru

Інтерпол розшукує російського дипломата, який виявився офіцером ГРУ

 • 14549 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Офіцер ГРУ Єгор Гордієнко, також відомий під ім'ям Георгій Горшков, який брав участь у замовних вбивствах в Болгарії і у Великій Британії, а також брав участь в операції по анексії Криму, був акредитованим російським дипломатом у Швейцарії. Про це повідомляє УНН із посиланням на Bellingcat.

Підозрюваний був акредитованим Росією дипломатом до кінця 2020 року в Швейцарії.

Відомо, що Гордієнко працював під прикриттям у період 2008-2015 років під вигаданим ім'ям Георгія Олександровича Горшкова. Його справжнє ім'я, під яким він був акредитований на Світовій організації торгівлі в Женеві - Єгор Олександрович Гордієнко.

Офіцер ГРУ покинув Женеву на половині свого дипломатичного мандата через розслідування журналістів і на даний момент розшукується Інтерполом в рамках "червоного повідомлення".

У матеріалі йдеться, що на початку 2014 року Гордієнко також здійснював поїздки у Краснодар і Крим.

"Виходячи зі схеми його поїздок в Україну напередодні анексії Криму та відомої участі підпільної групи ГРУ у анексії, ми припускаємо, що він також брав участь в цій операції", - пише Bellingcat.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США заарештували ймовірного російського шпигуна.

У липні 2014 року Гордієнко отримав квартиру в тому ж будинку в Москві, де перебували Олександр Мішкін і Володимир Моісеєв, підозрювані в отруєнні Скрипалів.

Гордієнка називають можливим учасником підготовки вбивства колишнього генерала ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки у Великій Британії, координуючи дії двох безпосередніх виконавців - співробітників ГРУ і брав участь у замаху на болгарського бізнесмена Ємельяна Гебрева.

У розслідуванні також згадується, що Гордієнко відвідував під вигаданим ім'ям Іспанію, Україну і Туреччину.

Як повідомлялося в УНН, Болгарія видала європейський ордер на арешт трьох громадян Росії. Їх звинувачують в отруєнні болгарського бізнесмена Омеляна Гебрева, якого раніше пов'язували з продажем зброї в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу