intsident-z-aerostatom-ne-spriyaye-polipshennyu-vidnosin-mizh-ssha-ta-kitayem-biliy-dim

Інцидент з аеростатом не сприяє поліпшенню відносин між США та Китаєм – Білий дім

 • 957423 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Інцидент з китайським аеростатом у небі США не сприяє поліпшенню відносин між Вашингтоном і Пекіном, але у Білому домі й надалі вважають за необхідне посилювати діалог, заявив координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, інформує УНН.

Цитата

"Очевидно, що цей інцидент не допоміг процесу (покращення відносин – ред.). Для держсекретаря Блінкена зараз просто недоречно відвідувати Пекін на тлі такого кричущого порушення нашого суверенного повітряного простору", - сказав Кірбі.

Деталі

Він додав, що взаємини між США й КНР і до цього випадку були напруженими. Кірбі додав, що у Вашингтоні вважають, що зараз – не час для дискусій віч-на-віч, аби обговорювати широкі дипломатичні питання. Тому, зазначив він, глава Держдепартаменту вирушить до Пекіна, коли настане слушний момент.

При цьому Кірбі зазначив, що в підходах президента США Джо Байдена нічого не змінилося: відносини між Сполученими Штатами та Китаєм залишаються дуже важливими – вочевидь, одними з найбільш значущих у сучасному світі.

"Президент продовжує розглядати це як стратегічну конкуренцію", – сказав представник адміністрації.

Він наголосив, що Вашингтон не прагне конфлікту з Пекіном, і в цьому плані також нічого не змінилося.

Нагадаємо 

Сполучені Штати Америки збили підозрілий китайський аеростат після того, як він перетнув важливі військові об'єкти по всій Північній Америці.

Українські Національні Новини

Політика