intsident-z-viyskovimi-na-rivnenschini-kvalifikovano-yak-porushennya-pravil-povodzhennya-zi-zbroyeyu

Інцидент з військовими на Рівненщині кваліфіковано як порушення правил поводження зі зброєю

 • 8374 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Військова прокуратура Західного регіону кваліфікувала сьогоднішній інцидент на Рівненському полігоні. в результаті якого загинуло 3 і поранено 9 військових, як порушення правил поводження зі зброєю та предметами, що становлять підвищену небезпеку. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передає УНН.

"На місці події працює група прокурорів на чолі з військовим прокурором Рівненського гарнізону. Проводяться першочергові слідчі дії. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 414 КК України здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції України у Рівненській області, а процесуальне керівництво – військова прокуратура гарнізону", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що сьогодні близько 5.30 год. на території Рівненського загальновійськового полігону під час виконання військовослужбовцями однієї з військових частин вогневого завдання щодо знищення умовного противника з веденням вогню мінометної батареї з закритої вогневої позиції відбувся вибух міни у каналі ствола міномету.

Унаслідок цього 3 військовослужбовців загинуло та 9 отримали поранення різного ступеня важкості.

Нагадаємо, У Міноборони розповіли про стан поранених на Рівненському полігоні

Українські Національні Новини

Кримінал та НП