irak-zayaviv-pro-vzyattya-pid-kontrol-uryadovogo-kompleksu-v-mosuli

Ірак заявив про взяття під контроль урядового комплексу в Мосулі

 • 8548 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Урядові іракські війська у вівторок взяли під контроль головне відділення центрального банку в Мосулі, будівлю, яку угруповання "Ісламська держава" використовувало як суд, а також головний комплекс урядових будівель у місті. Про це з посиланням на дані речника спецпідрозділу міністерства внутрішніх справ Іраку повідомляє Deutsche Welle, передає УНН.

За його словами, під час операції були ліквідовані десятки бойовиків "Ісламської держави".

Захоплення комплексу, як повідомляється, допоможе іракським спецпідрозділам штурмувати центр Мосула, а також є символічним кроком у звільненні міста від "Ісламської держави".

Напередодні урядові сили розпочали новий наступ з метою захопити центральну частину західного Мосула. Як повідомив речник армії Іраку, сили спецпризначення ведуть бої з ісламістами, просуваючись у напрямку старого центру міста, наступаючи з півдня та південного сходу.

Як повідомляв УНН, військові Іраку взяли другий міст у Мосулі.

Нагадаємо, іракські війська розпочали операцію зі звільнення західної частини Мосула від бойовиків "Ісламської держави" 19 лютого. 24 лютого вони увійшли до перших житлових кварталів західного Мосула, а 26 лютого - захопили один з районів міста.

Місто розділене річкою Тигр на фактично дві рівні частини. Східна частина Мосула була повністю звільнена від ісламістів у січні 2017 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу