iran-dopomagatime-z-vidbudovoyu-siriyi

Іран допомагатиме з відбудовою Сирії

 • 10791 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Сирійський та іранський уряди підписали двосторонню довгострокову стратегічну та економічну угоду. Церемонія підписання відбулася в неділю, 30 грудня, в Тегерані. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

За словами сирійського міністра економіки і зовнішньої торгівлі Мохаммеда Самера аль-Халіла, угода містить, зокрема, положення про "повну співпрацю на фінансовому та банківському рівнях". Це дозволить іранським компаніям розширити свою присутність в Сирії завдяки інвестиціям у зруйновану війною країну, вважає урядовець.

Загалом сирійський уряд оцінює кошти, потрібні на відбудову постраждалої від війни країни, на суму близько 200 мільярдів доларів. За умови виділення таких сум відбудова Сирії триватиме не менше 15 років, вважають чиновники в Дамаску.

Сирійський міністр також запевнив, що "пріоритет під час відбудови Сирії буде надано іранським державним і приватним компаніям", - цитує SANA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США мають інші інтереси в Сирії окрім припинення війни

Щоправда, невідомо чи зможуть іранські компанії фінансувати проекти з відбудови Сирії, адже через запроваджені Вашингтоном односторонні санкції щодо Тегерана іранська економіка зазнає дедалі більших негараздів.

Як повідомляв УНН, Сирійський уряд не отримає від США ані долара допомоги на реконструкцію країни до тих пір, поки підтримувані Іраном формування не покинуть її територію.

Нагадаємо, Іран підтвердив недавнє випробування балістичних ракет, яке було засуджене Сполученими Штатами.

Після цього, 21 грудня, в Перську затоку увійшла ескарда бойових кораблів, що очолюється атомним авіаносцем ВМС США класу "Німіц" USS John C. Stennis. Наразі в Перській затоці іранські сили відчувають своє домінування.

Українські Національні Новини

Політика