iran-kontrabandoyu-vvoziv-novi-vdoskonaleni-droni-do-rosiyi-vikoristovuyuchi-chovni-ta-derzhavnu-aviakompaniyu-the-guardian

Іран контрабандою ввозив нові вдосконалені дрони до росії, використовуючи човни та державну авіакомпанію - The Guardian

 • 715814 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Іран використав човни та державну авіакомпанію для контрабанди нових типів удосконалених бойових безпілотників великої дальності до росії для використання у війні з Україною, повідомили джерела The Guardian, інформує УНН.

Деталі

Щонайменше 18 безпілотників було доставлено вмф рф після спеціального візиту російських офіцерів і технічних фахівців до Тегерана в листопаді, де їм продемонстрували весь спектр іранських технологій.

Російська делегація у складі 10 осіб обрала шість безпілотників Mohajer-6, які мають дальність польоту близько 200 км і несуть по дві ракети під кожним крилом, а також 12 безпілотників Shahed 191 та 129, які також мають ракети класу "повітря-земля".

За словами джерел, більшість відправлених до росії безпілотників було таємно підібрано іранським судном з бази на узбережжі Каспійського моря, а потім перекинуто в море на катер російського вмф. Інші були відправлені державною іранською авіакомпанією.

Іран також відправив техніків до Москви, щоб допомогти ввести дрони в експлуатацію. Джерела повідомили, що троє іранських чиновників допомогли інтегрувати контрабандний корабель до російських збройних сил.

На відміну від більш відомих безпілотників Shahed 131 і 136, які активно використовувалися росією в рейдах проти українських цілей, нові безпілотники призначені для доставки бомб і повернення на базу в цілості та безпеці.

Безпілотники Mohajer-6, отримані росією у листопаді, можуть перебувати у повітрі шість годин та працювати на електроенергії. Вони можуть нести 40-кілограмові бомби та оснащені високоточними системами візуалізації та наведення.

Shahed 129 несе більш важке корисне навантаження в 60 кг, але може залишатися в повітрі всього чотири години, у той час як Shahed 191 може літати протягом п'яти годин з 70 кг. Стверджується, що обидва літають із використанням модифікованого двигуна, що був вироблений у Німеччині.

Додамо

Викриття демонструють зростаючу близькість між Іраном та росією, які поділяють ворожість до США.

У серпні минулого року офіційні особи США заявили, що в червні Іран почав демонструвати росії безпілотники Shahed 191 і 129, і заявили, що очікують, що Тегеран продасть їх Москві. Безпілотники Mohajer-6 було збито в Україні у вересні, а офіційні особи продемонстрували один із них у листопаді газеті Guardian у Києві.

Українські Національні Новини

Новини Світу