iran-mozhe-pochati-postavku-vlasnoyi-marki-nafti-zmi

Іран може почати поставку власної марки нафти – ЗМІ

 • 9068 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Іран може почати поставки власного сорту нафти West Karoun в травні-червні 2018 року у зв'язку з санкціями проти країни. Про це повідомляє УНН з посиланням Reuters, яке опублікувало інформацію своїх джерел близьких до керівництва країни.

Відзначається, що Іран вже відправив зразки своєї нафти потенційним клієнтам.

Інше джерело також зазначило, що нафта марки West Karoun є новою продукцією, тому необхідно почекати, поки її якість стабілізується. Але Іран може дозволити своїм покупцям не підписувати довгострокові контракти, а купувати нафту одноразово.

Новий сорт раніше вже отримували деякі клієнти.

Як повідомляв УНН, об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) вітають рішення президента США Дональда Трампа про вихід країни з ядерної угоди з Іраном, оскільки ядерна угода ніколи не була гарантією відмови Тегерана від ядерної зброї.

Нагадаємо, вчора президент США Дональд Трамп оголосив про вихід Вашингтона з іранської ядерної угоди, яка накладала обмеження на активність Тегерана в ядерній сфері в обмін на зняття санкцій РБ ООН і односторонніх обмежувальних заходів, введених раніше США та ЄС.

Лідери Великої Британії, Німеччини та Франції Тереза Мей, Ангела Меркель і Еммануель Макрон закликали усіх учасників іранської ядерної угоди і далі повністю виконувати її, а президент Ірану Хасан Роухані заявив, що Тегеран не відмовиться від СВПД і продовжить дотримуватися своїх зобов’язань.

Українські Національні Новини

Новини Світу