iran-ne-viznaye-referendumi-na-okupovanikh-teritoriyakh-ukrayini-mzs

Іран не визнає "референдуми" на окупованих територіях України - МЗС

 • 154120 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Офіційний представник МЗС Ірану Нассер Канаані заявив, що його країна підтримує будь-які зусилля, спрямовані на мирне врегулювання українського конфлікту (війни - ред.), та завжди заявляла про свою готовність допомогти у досягненні такого рішення. Про це йдеться в повідомленні офіційного державного інформаційного агенства IRNA, пише УНН.

Деталі

Він також відповів на питання щодо позиції Ірану щодо "референдумів" на окупованих росією територіях України, які пройшли минулого тижня.

Канаані сказав, що "Ісламська Республіка Іран, виходячи зі своїх основних принципів, наголошує на необхідності повного дотримання територіальної цілісності країн як фундаментальної норми міжнародного права та дотримання принципів та цілей Статуту ООН".

Він додав, що Ісламська Республіка вважає, що слід уникати будь-яких провокаційних дій, які можуть стати на заваді процесу досягнення миру та стабільності.

"Зусилля, зроблені для деескалації напруженості та бойових дій, не дали жодного результату через заходи з боку деяких залучених сторін, які мають свої інтереси у продовженні кризи та напруженості", - сказав дипломат.

"Ісламська Республіка Іран підтримує будь-які зусилля щодо мирного врегулювання українського конфлікту і завжди висловлювала готовність допомагати та сприяти цьому процесу", - додав представник.

Додамо

30 вересня путін на церемонії підписання у кремлі проголосив анексію чотирьох українських областей.

На церемонії путін сказав, що в росії з'явилися "чотири нові регіони", назвавши жителів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей "нашими громадянами назавжди".

Церемонія підписання відбулася через три дні після завершення "референдумів".

Згодом росія наклала вето на резолюцію ООН, в якій "референдуми" оголошувалися "недійсними" і містився заклик до всіх країн не визнавати будь-якої "імовірної анексії" території Москвою.

Українські Національні Новини

Новини Світу