iran-nezabarom-peredast-frantsiyi-chorni-skrinki-zbitogo-litaka-mau-tryudo

Іран незабаром передасть Франції “чорні скриньки” збитого літака МАУ - Трюдо

 • 14726 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Іран незабаром відправить до Франції “чорні скриньки” збитого під Тегераном українського літака Boeing. Про це повідомив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає УНН з посиланням на Yahoo News.

"Чорні скриньки повинні бути незабаром відправлені до Франції", - заявив Трюдо на щоденному брифінгу.

За його словами, затримка відправки була викликана обмежувальними заходами через пандемію коронавірусу.

"Ми продовжуватимемо тиск на іранський режим разом з нашими міжнародними партнерами, щоб отримати відповіді, отримати справедливість, отримати компенсацію для сімей", - додав він.

Нагадаємо, Іран назвав причини затримки передачі “чорних скриньок” збитого літака МАУ за кордон.

Як повідомлялося, Україна продовжує перемовини з Іраном про передачу "чорних скриньок" з літака МАУ.

Рейс PS752 Тегеран-Київ (літак Boeing 737-800) “Міжнародних авіаліній України” зазнав аварії незабаром після вильоту з аеропорту Тегерана 8 січня рано-вранці. Загинули 176 осіб: громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

Іранські військові 11 січня заявили, що український Boeing був збитий випадково, виною став людський фактор: літак пролітав поруч з військовим об’єктом Ірану і був прийнятий за “ворожу ціль”, а саме за крилату ракету, уточнили вони. При цьому в Ірані відзначили, що очікували атаки з боку США, в зв’язку з чим системи ППО країни були приведені в повну бойову готовність. Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує від Ірану повного визнання провини, офіційних вибачень, покарання винних і виплати компенсацій.

Українські Національні Новини

Політика