iran-vidpustiv-zatrimaniy-britanskiy-tanker

Іран відпустив затриманий британський танкер

 • 12220 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Іран звільнив затриманий у середині липня в Ормузькій протоці британський танкер Stena Impero. Про це заявив речник іранського уряду Алі Рабіі, повідомляє УНН з посиланням на DW.

"Юридичну перевірку завершено, усі умови для того, аби відпустити танкер виконано, тож він може рухатися далі", - заявив речник уряду Ірану, цитує агентство AFP. За його словами, порушення приписів з боку судна "пробачили".

При цьому він не уточнив, чи залишив корабель територіальні води Ірану. Юридична перевірка справи танкера Stena Impero здійснювалася судом у місті Бендер-Аббас на півдні Ірану. Розгляд тривав 65 днів.

На початку вересня Іран з гуманітарних міркувань звільнив 7 з 23 членів екіпажу Stena Impero.

Нагадаємо, загони Корпусу вартових ісламської революції затримали паливне судно Stena Impero в Ормузькій протоці 19 липня. У Тегерані стверджували, що причиною затримання судна стало порушення певних приписів судноплавства у Перській затоці.

Затримання спричинило кризу у відносинах між державами перської затоки, а також посилило напруженість у протистоянні Тегерана із Вашингтоном та Лондоном. Затриманню британського танкера передував арешт у Гібралтарі іранського паливного судна, яке зрештою теж звільнили.

Українські Національні Новини

Новини Світу