iran-virishiv-pidtrimati-rf-peredavshi-vidstaliy-krayini-suchasni-bezpilotniki-dlya-vbivstv-ukrayintsiv-v-op-vistupili-z-rizkoyu-zayavoyu

"Іран вирішив підтримати рф, передавши відсталій країні сучасні безпілотники для вбивств українців": в ОП виступили з різкою заявою

 • 189944 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Радник Офісу Президента України Михайло Подоляк виступив з різкою заявою по Ірану після виявлення використання рф безпілоників іранського виробництва в Україні. Схожу заяву опублікував у своєму Telegram-каналі і керівник ОП Андрій Єрмак, передає УНН.

Цитата

"Іран вирішив підтримати росію, передавши відсталій країні сучасні безпілотники для вбивств українців. Після років санкцій, ізоляції та огидної репутації іранська еліта так і не усвідомила, як піднятися з дна цивілізації", - написав Подоляк у Twitter.

Андрій Єрмак висловив схожу позицію, проте прямо не вказав, про яку країну йдеться.

"Кожному, хто підтримує вбивство українців, та допомагає росії зброєю, гарантована ізоляція. І мова не тільки про санкції", - зазначив він.

Що було раніше

Цього тижня повітряні сили України збили ворожий дрон-камікадзе "Shahed-136" іранського виробництва. За словами українських військових, іранські БПЛА були перефарбовані й промарковані окупантами як "Герань-2".

Учора, 23 вересня, уперше було збито багатоцільовий ударний безпілотник іранського виробництва Mohajer-6.

Через постачання Іраном зброї росії для ведення війни українська сторона ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства в Києві.

Українські Національні Новини

Політика