iran-vnochi-zapustyv-po-izrailiu-blyzko-300-droniv-i-raket

Іран вночі запустив по Ізраїлю близько 300 дронів і ракет

 • 93837 переглядiв

Іран запустив близько 300 безпілотників і ракет по Ізраїлю вночі, але ЦАХАЛ стверджує, що збив 99% цілей.

Іран вночі запустив по Ізраїлю 170 безпілотників, 30 крилатих ракет і 120 балістичних ракет. ЦАХАЛ заявляє про збиття 99% цілей і вже зараз відкриває повітряний простір. Про це повідомляє The Times of Israel, передає УНН.

Деталі

Речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі каже, що 99% із близько 300 снарядів, випущених Іраном по Ізраїлю протягом ночі, були перехоплені засобами ППО.

Це дуже важливе стратегічне досягнення. Іранська загроза зіткнулася з повітряною та технологічною перевагою ЦАХАЛу в поєднанні з сильною бойовою коаліцією, яка разом перехопила переважну більшість загроз

каже Хагарі.

За його словами, Іран запустив 170 безпілотників на Ізраїль, і жоден із них не увійшов у повітряний простір Ізраїлю. Усі вони були збиті за межами країни Ізраїлем та його союзниками.

За його словами, було запущено ще 30 крилатих ракет, і жодна з них не потрапила в повітряний простір Ізраїлю. За словами Хагарі, 25 з них були збиті ВПС Ізраїлю.

Крім того, Хагарі каже, що Іран випустив 120 балістичних ракет по Ізраїлю. Багато з них були збиті системою протиповітряної оборони Arrow далекого радіусу дії, хоча деяким з ракет вдалося обійти оборону Ізраїлю, вразивши авіабазу Неватім на півдні Ізраїлю.

Інфраструктурі в Неватімі було завдано незначних пошкоджень, але авіабаза працює у звичайному режимі.

Іран думав, що зможе паралізувати базу і таким чином завдати шкоди нашим повітряним можливостям, але це не вдалося. Літаки ВПС продовжують злітати та приземлятися з бази, а також відправлятися для наступальних і оборонних місій, включаючи літаки Adir (F-35), які зараз повертаються з місії з оборони бази, і незабаром ви побачите їх посадку

контрадмірал Даніель Хагарі.

NYT: Ізраїль відповість Ірану дронами та ракетами після погодження удару з союзниками14.04.24, 06:20 • [views_0]