iran-zaproponuvav-saudivskiy-araviyi-lokatsiyi-dlya-zustrichi-ministriv-zakordonnikh-sprav

Іран запропонував Саудівській Аравії локації для зустрічі міністрів закордонних справ

 • 506841 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Уряд Ірану запропонував Саудівській Аравії три місця для зустрічі на рівні міністрів закордонних справ. Країни раніше домовилися поновити відносини. Про це пише Reuters, передає УНН.

Іран та Саудівська Аравія домовилися 10 березня відновити відносини та знову відкрити посольства протягом двох місяців після кількох років ворожнечі.

Про угоду, укладену за посередництва Китаю, було оголошено після чотирьох днів раніше невідомих переговорів у Пекіні між вищими посадовими особами служби безпеки двох держав.

Саудівська Аравія розірвала відносини з Іраном у 2016 році після штурму її посольства в Тегерані під час суперечки між двома країнами щодо страти в Ер-Ріяді мусульманського шиїтського священнослужителя.

Деталі

Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амірабдоллахян заявив на пресконференції у Тегерані, що його країна дала згоду на таку зустріч, хоча він не сказав, коли та де така зустріч може відбутися.

Амірабдоллахян також заявив, що Тегеран готовий до взаємного відкриття посольств.

Амірабдоллахян дав зрозуміти, що Іран також сподівається на кроки щодо нормалізації відносин із Бахрейном, близьким союзником Саудівської Аравії.

«Два місяці тому було досягнуто домовленості про відвідання посольствами двох країн технічними делегаціями Ірану та Бахрейну. Ми сподіваємося, що деякі перешкоди між Іраном та Бахрейном будуть усунуті, і ми зробимо основні кроки для відкриття посольств», - сказав міністр.

Бахрейн розірвав дипломатичні відносини з Іраном у 2016 році, і неодноразово звинувачував Тегеран у розпалюванні заворушень в державі.

Українські Національні Новини

Новини Світу