iran-zareyestruvav-pershiy-den-bez-smertey-vid-covid-19

Іран зареєстрував перший день без смертей від COVID-19

 • 156942 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Міністр охорони здоров'я Ірану заявив у четвер, що країна відзначила свій перший день, після більш ніж дворічної пандемії, без жодної смерті від COVID-19, назвавши це важливою віхою для країни, в якій тривалий час була найбільша кількість випадків захворювання на коронавірус у світі. Про це інформує УНН з посиланням на АР.

Деталі

Міністерство повідомило про 175 нових випадків COVID-19 за останній день, внаслідок чого кількість підтверджених випадків в Ірані під час пандемії перевищила 7 230 000 людей. Офіційно зареєстрована кількість загиблих в Ірані становить 141 318 людей.

"Іран пережив перший день без смертей від коронавірусу, в той час як в Америці та Європі, як і раніше, високий рівень жертв", - повідомив міністр охорони здоров'я Бахрам Ейноллахі.

Контекст

На піку пандемії в серпні 2021 року в Ірані щодня реєструвалося понад 50 000 нових випадків. У тому ж місяці також було відзначено найбільшу щоденну кількість загиблих - 709 смертей на день.

Раніше в лютому цього року влада заявила, що варіант Омікрон переважає в Ірані, і закликали лікарні підготуватися до нової хвилі інфекцій та госпіталізацій.

Додамо

Як і багато країн із середнім рівнем доходу, Іран покладався на Sinopharm, китайську вакцину. Країна також пропонує громадянам на вибір багато інших щеплень - Oxford-AstraZeneca, російський Sputnik V, Covaxin індійської фірми Bharat, а також вітчизняний COVIran Barekat.

В умовах антиамериканської ворожост, верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї заборонив ввезення західних препаратів. Moderna та Pfizer-BioNTech залишаються під забороною.

Українські Національні Новини

Новини Світу