iran-zayaviv-scho-ne-viddast-poshkodzhenu-chornu-skrinku-iz-ukrayinskogo-litaka

Іран заявив, що не віддасть пошкоджену "чорну скриньку" із українського літака

 • 14078 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Чорна скринька з українського пасажирського літака, збитого над Іраном минулого місяця, пошкоджений, але Іран не передасть його іншій країні. Про це заявили іранські міністри в середу, передає УНН із посиланням на Reuters.

"Ми маємо право самі зчитувати чорну скриньку. Ми маємо право бути присутніми при будь-якому вивченні чорної скриньки. Якщо ми повинні віддати чорну скриньку іншим, щоб вони зчитували його замість нас, то цього ми точно не зробимо", - заявив міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф.

Міністр оборони Амір Хатамі сказав, що бортовий самописець "зазнав відчутної шкоди, і сектор оборони запропонував допомогу у його відновленні".

"Передбачається, що спочатку буде проведено реконструкцію чорної скриньки, а потім відбудеться зчитування", - сказав Хатамі.

Міністр закордонних справ Заріф сказав, що Іран веде переговори з іншими країнами, зокрема з Україною, щодо розслідування.

Як повідомлялося в УНН, літак МАУ зазнав аварії недалеко від столиці Ірану Тегерана, незабаром після вильоту, вранці 8 січня. На борту літака було 167 пасажирів (більшість з них громадяни Ірану і Канади) і 9 членів екіпажу - громадяни України. Всі вони загинули, в тому числі і 11 українців. У ніч на 11 січня Іран визнав, що випадково збив літак МАУ. Пізніше в Ірані підтвердили, що літак МАУ був випадково збитий двома ракетами.

Українські Національні Новини

Політика