iran-zrobiv-novu-zayavu-po-yaderniy-ugodi

Іран зробив нову заяву по ядерній угоді

 • 9294 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Іран вимагає, щоб керівництво ЄС до кінця травня представило йому заходи, які б компенсували рішення США про вихід з ядерної угоди 2015 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

"Ми хочемо, щоб економічний пакет був наданий нам до кінця травня. Мені шкода говорити, що ми досі не побачили "план Б", який щойно почали прораховувати", - заявив високопоставлений іранський чиновник.

Тегеран прийме рішення щодо виходу з угоди протягом тижня. Брюссель прагне захистити свої інвестиції та торгівлю нафтою з Іраном, і розглядає можливість прямих розрахунків у євро за іранську нафту з Центральним банком Ірану, в обхід фінансової системи США.

Нагадаємо, 8 травня президент США Дональд Трамп оголосив, що Америка виходить зі Спільного всеосяжного плану дій. США також не виключили, що в відношенні компаній з Євросоюзу, які після виходу Вашингтона з угоди продовжать співпрацю зі структурами Ірану, можуть бути введені санкції.

Глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні за підсумками переговорів із міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом у Брюсселі заявила, що Євросоюз, Велика Британія, Франція та Німеччина узгодили спільні дії для збереження угоди щодо іранської ядерної програми.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Іран зробив нову заяву по ядерній угоді

     • 9294 переглядiв

    Харві Вайнштейна арештували

     • 29996 переглядiв

    Чоловік розгулював по центру Києва в одних шортах і лаявся

     • 10066 переглядiв

    Міноборони РФ: ракета, якою збили рейс МН17 була "прострочена"

     • 11694 переглядiв