irina-lutsenko-ozvuchila-pozitsiyu-prezidenta-schodo-sutichok-u-kiyevi-ta-cherkasakh

Ірина Луценко озвучила позицію Президента щодо сутичок у Києві та Черкасах

 • 15150 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Президент України Петро Порошенко обурений ситуацією, що виникла на вихідних у Києві та Черкасах, а також вимагає повного розслідування і притягнення до відповідальності винних у сутичках. Про це заявила представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

“Президент Порошенко обурений такими незаконними діями, він вимагає повного розслідування і притягнення до відповідальності не тільки людей, які вчиняли хуліганські дії по відношенню до мирних громадян, а і людей, які застосували силу до правоохоронних органів. А це є пряма стаття Кримінального кодексу”, - заявила Луценко, відповідаючи на запитання про позицію Президента України щодо заворушень у Черкасах та Києві 9 березня.

Нагадаємо, 9 березня біля будівлі Адміністрації Президента у Києві відбулись сутички між прибічниками партії "Національний корпус" і поліцією, яка посиленим кордоном охороняла будівлю.

В ході сутичок з активістами в Києві постраждали троє правоохоронців.

Крім того, як повідомляв УНН, внаслідок сутички у Черкасах між представниками Національного корпусу та поліцейськими, які несли службу із забезпечення громадського порядку, до лікарні звернулися 22 поліцейських, 19 з них – госпіталізували.

Станом на ранок наступного дня, працівники поліції перебували у стабільному стані.

11 березня поліція оголосила про підозру двом фігурантам заворушень у Черкасах, третього основного учасника акції "Нацкорпусу" шукають.

Українські Національні Новини

Політика