irina-vereschuk-zaklikala-ukrayintsiv-yaki-zhivut-v-okupatsiyi-ne-brati-rosiyskiy-pasport-ta-pereyizhdzhati-v-pidkotrolni-ukrayini-teritoriyi

Ірина Верещук закликала українців, які живуть в окупації, не брати російський паспорт та переїжджати в підкотрольні Україні території

 • 133311 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Віце-прем’єр-міністерка Ірина Верещук дала дві поради мешканцям окупованих територій: не брати російський паспорт та переїжджати на підконтрольну Україні територію. Про це інформує УНН.

Деталі

Віце-прем’єр-міністерка підкреслила, що після 24 лютого життя всіх українців змінилося. Особливо це стосується тих, хто зараз мешкає на тимчасово окупованих територіях. Багато хто з них зараз має приймати важкі доленосні рішення для себе та своїх сімей.

Не заглиблюючись в юридичні, політичні та моральні питання, як міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Верещук порадила наступне:

1. Переїжджати на підконтрольну територію

2. Не брати російський паспорт. 

Чиновниця зазначила, що це непросто, але потрібно знаходити шляхи та можливості, адже йдеться про безпеку й долю українців та їх дітей.

Також Верещук наголосила, що в довгостроковій перспективі російське громадянство створить українцям більше проблем, ніж вигоди.

Нагадаємо

путін підписав указ про спрощену видачу російського громадянства жителям Запорізької та Херсонської областей.

Українські Національні Новини

Суспільство