irpinska-gromada-otrimala-dvi-mobilni-sonyachni-elektrostantsiyi

Ірпінська громада отримала дві мобільні сонячні електростанції

 • 751276 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Ірпінська громада сьогодні отримала дві мобільні сонячні електростанції, загалом передано вже чотири такі системи. Також планується передача чотирьох сонячних електростанцій до Херсона, передає УНН.

Деталі

Відбулося вручення двох мобільних сонячних електростанцій українського виробника – компанії KNESS, для Козинецької амбулаторії сімейної медицини та Ірпінського ліцею інноваційних технологій ІЛІТ.

Загалом Ірпінська громада вже отримала чотири сонячні електростанції.

Дві перші мобільні сонячні системи були передані для двох амбулаторій Ірпеня 26 грудня 2022 року.

Голова Правління УВЕА Андрій Конеченков розповів, що, в першу чергу, проект був розрахований на лікарні, щоб швидко забезпечити їх електроенергією.

Цитата

«У першу чергу, проект був розрахований на лікарні, тобто на медичні амбулаторії для того, щоб швидко забезпечити електроенергією, наприклад, де проводять операції. Такі системи, якщо акумулятори заряджені, або від сонця, або звичайної електроенергії, можуть швидко забезпечити електроенергією саме в той час, коли йде відключення. Другий етап, який ми розпочали із залученням фінської неурядової організації EKOenergy Label, яка зібрала на цей проект гроші, вона націлена на освітню програму, тобто показати, що сонячну енергетику можна використовувати в Україні, що це незалежне, місцеве джерело, яким можна замінити вугілля, нафту, атомну енергетику й показати, що майбутнє України енергонезалежне буде залежати в першу чергу від використання власних енергетичних джерел. В першу чергу, це відновлення джерел енергії», - розповів Конеченков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольство України в Чехії передало в Ірпінь генератори

Окрім того, він повідомив, що планується передача чотирьох мобільних сонячних електростанцій до Херсона.

«Наступний проект, для якого у нас вже закуплені павербанки з сонячними системами для Херсона. Чотири системи вже прибули в Польщу й ми очікуємо їх прибуття в Київ та передачу до Херсонських лікарень», - сказав Конеченков.

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин зазначив, що передача двох мобільних сонячних електростанцій дуже важлива, адже ракетна загроза від росії продовжує існувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірпінь та Маямі офіційно стали містами-побратимами

«На сьогодні це дуже важливо, бо ми бачимо, що відбуваються постійні ракетні удари, ракетна загроза від росії існує й мати окрім дизель-генератора, або бензиновий генератор, такі джерела альтернативної енергетики, які в принципі обслуговування не потребують (важливо – ред.). Коли вже похмуро, або ввечері немає сонця вони електроенергію, яку згенерували, віддають на потреби цієї амбулаторії або ліцею», - сказав Маркушин.

Всесвітня вітроенергетична асоціація (WWEA) та Глобальна платформа Global100RE запустили кампанію «Renewables4Ukraine» зі збору коштів для купівлі та передачі Україні обладнання, зокрема, автономні сонячні системи. Донорами проекту є прості громадяни з різних континентів.

До кампанії «Renewables4Ukraine» приєдналась і фінська неурядова організація EKOenergy Label, завдяки якій передали ці дві сонячні системи.

Українські Національні Новини

Суспільство