ishinger-pidtverdiv-uchast-zelenskogo-v-myunkhenskiy-konferentsiyi-z-bezpeki

Ішингер підтвердив участь Зеленського в Мюнхенській конференції з безпеки

 • 13701 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський візьме участь у Мюнхенської конференції безпеки (MSC), яка відбудеться наприкінці тижня. Це підтвердив під час брифінгу в Берліні у понеділок, 14 лютого, голова MSC Вольфганг Ішингер, пише УНН.

Цитата:

"Так, Зеленський буде", - заявив Ішингер у відповідь на запит про підтвердження участі Президента Зеленського.

Деталі

Російський уряд вирішив не відправляти свого представника на цьогорічну Мюнхенську конференцію з безпеки, сказав при цьому Вольфганг Ішингер.

Однак, зазначив Ішингер, з огляду на ситуацію навколо України, він хотів би, щоб Росія направила офіційного представника на конференцію. Той факт, що Москва поки що відмінила участь, є "прикрим", сказав Ішингер, якого цитує AFP. Але сказав він, буде докладено зусиль, щоб це змінити. "Ми зробимо все, щоб доставити уповноваженого російського речника до Мюнхена", - зазначив Ішингер.

Ішингер рішуче відкинув звинувачення Москви в тому, що MSC переродився в "антиросійський або принаймні чисто трансатлантичний форум". "Я сподіваюся, що ми зможемо поговорити не тільки про Росію, але і з Росією на вихідних у Мюнхені", - сказав Ішингер.

Доповнення

Конференція збирає світову еліту зі сфер оборони та безпеки в Німеччині. Вона має розпочатися 18 лютого.

Українські Національні Новини

Політика