isnuye-zagroza-pogirshennya-situatsiyi-z-koronavirusom-stepanov-poyasniv-chomu-proti-priynyattya-migrantiv-z-bilorusi

Існує загроза погіршення ситуації з коронавірусом: Степанов проти, щоб Україна приймала мігрантів з Білорусі

 • 17664 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Прийняття в Україні мігрантів, скупчення яких фіксують на білорусько-польському кордоні, несе епідеміологічну загрозу та може погіршити ситуацію з коронавірусом у державі. Таку думку під час “Ток шоу №1” висловив колишній міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає УНН.

Цитата

“Якщо мігранти зайдуть в Україну, то з точку зору епідеміологічних заходів, існує загроза погіршення ситуації. Але я думаю, що окрім епідеміологічної загрози, ще є інші речі”, - заявив Степанов.

Деталі

Степанов вважає,що наразі посилений захист з боку України на кордоні з Білоруссю, та скликання засідання РНБО є доречними. Він наголосив, що є противником прийняття біженців в країні з багатьох причин.

Зокрема, в Україні є більш, ніж 1 млн 400 тисяч біженців-українців, які також потребують допомоги, додав ексміністр.

Додамо

Як інформував УНН, наразі українські прикордонники не фіксують появи груп мігрантів з Білорусі на нашій ділянці кордону. Але з українського боку ділянці кордону з Республікою Білорусь наразі приділяється значна увага.

Контекст

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни.

На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

Українські Національні Новини

Суспільство