ispaniya-zayavila-scho-pershoyu-v-yevropi-ofitsiyno-pidrakhuvala-vsi-femitsidi

Іспанія заявила, що першою в Європі офіційно підрахувала всі феміциди

 • 24135 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Офіційна статистика про гендерне насильство в Іспанії буде розширена, щоб охопити вбивства жінок і дітей чоловіками, незалежно від того, чи існували попередні стосунки між жертвою і вбивцею. Країна першою в Європі офіційно підрахувала всі феміциди. Про це пише УНН з посиланням на The Guardian.

Цитата

"Ми будемо першою країною в Європі, яка офіційно підрахує всі вбивства жінок, — сказала міністр рівності Іспанії Ірен Монтеро, описуючи цей крок як "найосновніший засіб відшкодування" для жертв чоловічого насильства. - Назвати феміциди такими, якими вони є, означає здійснювати правосуддя", — додала вона.

Деталі

З 2003 року Іспанія реєструє вбивства як гендерне насильство, якщо є докази того, що вбивця та жертва були або перебували у стосунках. З суботи, 1 січня, визначення гендерного насильства буде розширено, щоб охопити вбивство будь-якої жінки або дітей, у яких вважається, що гендер відігравав роль.

Кожен випадок буде проаналізовано, а статистичні дані будуть далі розділені на п’ять категорій, починаючи від вбивств, пов’язаних із сексуальною експлуатацією, торгівлею людьми або проституцією, до вбивства неповнолітніх – хлопчиків і дівчаток – якщо вважається, що злочин було вчинено з умислом.

Додамо

Зміни в обліку відбулися після кількох резонансних справ, які сколихнули Іспанію.

У червні протестувальники вийшли на вулиці по всій країні після того, як виявили тіло шестирічної дівчинки, яка, як вважають, була вбита її батьком і скинута в море. Пізніше слідчий суддя стверджував, що дівчинку та її однорічну сестру вбив батько, щоб завдати матері "найбільшого болю".

Статистика, яку веде уряд Іспанії, показує, що з 2003 року принаймні 1 125 жінок були вбиті своїми партнерами або колишніми партнерами, у тому числі щонайменше 43 жінки в 2021 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу