ispanski-pravi-mozhut-zavoyuvati-parlamentsku-bilshist-opituvannya

Іспанські праві можут завоювати парламентську більшість - опитування

 • 6502 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Коалція іспанських правих - Народна партія, Громадянська партія Ciudadanos та близька до фашизму ультраправа партія Vox мають шанси сформувати коаліцію після чергових парламентських виборів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

В опитуванні, що проводилось 18-22 лютого, лідирує соціалістична партія PSOE, що отримала майже 29% виборчих вподобань. Це може дати їй 122 місця в парламенті.

Проте сукупно праві партії перемагають. Так, Народна партія має 23% підтримки (97 місць), Ciudadanos - майже 16% (53 місця), а ультраправа Vox - близько 11% (23 місця).

Опитування Sigma Dos продемонструвало не лише ймовірний виграш правих партій з невеликим відривом, але й фрагментацію іспанської політичної систему, якою досить довго керували соціалісти та Народна партія.

Як повідомляв УНН, позачергові вибори в Іспанії відбудуться 28 квітня. З 15 лютого парламент розпущений, і в країні починається передвиборна кампанія. 

Нагадуємо, однієї з причин кризи, що виникла в Іспанії - є суд над каталонськими політиками, які організували референдум за незалежність Каталонії у 2017 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу