istorichne-rishennya-z-yakogo-pochnetsya-istorichna-vidpovidalnist-zelenskiy-prokomentuvav-orderi-na-aresht-putina

Історичне рішення, з якого почнеться історична відповідальність: Зеленський прокоментував ордери на арешт путіна

 • 527495 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Рішення Міжнародного кримінального суду видати ордери на арешт російського диктатора володимира путіна та уповноваженої з прав дітей марії льовової-бєлової є історичним рішенням, з якого почнеться історична відповідальність. Про це повідомив у вечірньому зверненні Президент Володимир Зеленський, передає УНН.

Цитата

“Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна. Історичне рішення, з якого почнеться історична відповідальність. Керівник держави-терориста і ще одна російська посадова особа офіційно стали підозрюваними у воєнному злочині. У депортації українських дітей – незаконному переміщенні тисяч наших дітей на російську територію. Здійснити таку злочинну операцію було б неможливо без наказу вищого керівника держави-терориста. Розділяти дітей із сімʼями, позбавляти їх будь-якої можливості зв'язатися з рідними, ховати дітей на російській території, розпорошувати по віддалених регіонах – усе це очевидно російська державна політика, державні рішення, державне зло. Яке починається саме з першої посадової особи цієї держави”, – заявив Зеленський.

Президент подякував команді прокурора Каріма Хана та Міжнародному кримінальному суду, а також всім, “хто допомагає нам боротися за справедливість”.

Доповнення

Сьогодні Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента росії володимира путіна.

Генпрокурор Андрій Костін пояснив, що для пошуку та затримання підозрюваного у скоєнні злочинів, МКС звертається до держав-учасниць Римського статуту, а також до міжнародної організації кримінальної поліції “Інтерпол”.

Офіційна представниця мзс рф марія захарова швидко і цинічно відреагувала на рішення Міжнародного кримінального суду щодо арешту російського диктатора.

Українські Національні Новини

Політика