isw-eksvahnerivtsiv-z-afrykanskoho-korpusu-peredyslokuiut-do-bielhorodskoi-oblasti

ISW: ексвагнерівців з "Африканського корпусу" передислокують до бєлгородської області

 • 17729 переглядiв

російське військове командування готується передислокувати частину колишніх членів "групи вагнера" з "Африканського корпусу" до бєлгородської області поблизу українського кордону через затримки у формуванні корпусу та потребу в додаткових силах у війні проти України.

Військове командування рф готує передислокацію до бєлгородської області деяких колишніх військовослужбовців "групи вагнера", що служили в "Африканському корпусі". Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), пише УНН.

Деталі

У звіті посилаються на інсайдерське джерело, яке 15 квітня повідомило про невиконання генерал-лейтенантом Головного управління військової розвідки росії андрієм авер’яновим, термінів кремля зі створення підконтрольного Міноборони росії "Африканського корпусу".

З цієї причини джерело повідомляє про підготовку російською владою передислокації невизначених загонів "Африканського корпусу" з Африки до бєлгородської області.

Поточні зусилля групи "вагнера" з набору персоналу для своєї діяльності в Африці, насправді призначені для набору персоналу для розгортання у бєлгородській області. російські солдати "Африканського корпусу" прибули до Нігеру 12 квітня і наразі невідомо чи це угруповання цілковито припинить свою діяльність в Африці, чи в район українсько-російського кордону будуть передислоковані лише деякі загони "Африканського корпусу,

- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що авер’янов раніше брав участь у російській делегації, яка зустрічалася з офіційними особами в Буркіна-Фасо, Нігері та Малі та, як видається, брав активну участь у зусиллях російського уряду щодо поглинання "групи вагнера".

авер’янов, зокрема, є командиром підрозділу ГРУ 29155. Він є відповідальним за замах на сергія скрипаля у Великій Британії у 2018 році. Спільне розслідування "60 хвилин", Der Spiegel та The Insider нещодавно визнало авер’янова причетним до нелетальних атак із застосуванням спрямованої енергії або акустичної зброї проти американського урядового персоналу в США та за кордоном,

повідомляється у звіті ISW.

Нагадаємо

США запровадили нові санкції проти ПВК "вагнера", Повітряно-космічних сил росії та пов'язаних з ними осіб і компаній за передачу або придбання зброї масового знищення з Сирії, Ірану та Північної Кореї.