isw-ukrayina-skhozhe-vigrala-bitvu-za-kharkiv

ISW: Україна, схоже, виграла битву за Харків

 • 174605 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Україна, як видається, виграла битву за Харків, зазначається у черговому звіті за добу від Інституту з вивчення війни (ISW), пише УНН.

Цитата

"Україна, як видається, виграла битву за Харків. Українські сили не дозволили російським військам оточити, не кажучи вже про захоплення Харкова, а потім вигнали їх з-під міста, як вони це зробили з російськими військами, які намагалися захопити Київ", - йдеться у звіті.

Деталі

Як зазначається, російські війська продовжували відхід із північних населених пунктів навколо Харкова. Українські сили, ймовірно, намагатимуться розірвати російські наземні шляхи сполучення з Ізюмом, додали аналітики.

"Українські сили, ймовірно, зірвали спробу рф форсувати річку Сіверський Донець, підірвавши зусилля росії щодо зосередження військ на півночі Донбасу та завершення оточення Сєвєродонецька та Лисичанська", - вказано також у звіті.

При цьому аналітики зазначають, що бої за металургійний комбінат "Азовсталь" продовжуються. І що російські сили у Запорізькій області, "ймовірно, намагаються вийти на артилерійську відстань за межами міста Запоріжжя".

Повідомляється, що українські сили намагаються відновити контроль над островом Зміїний "або принаймні завадити росії використовувати його".

Раніше

Напередодні в ISW зазначали, що український контрнаступ під Харковом стає схожим на відкидання окупантів з-під Києва.

Українські Національні Новини

Суспільство