italiya-migranti-zaplatili-po-8000-yevro-za-podorozh-smerti

Італія: мігранти заплатили по 8000 євро за "подорож смерті"

 • 1226338 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. У вівторок рятувальники витягли з моря ще одне тіло, внаслідок чого кількість загиблих внаслідок останньої міграційної трагедії в Італії досягла 64 людей. Прокуратура виявила підозрюваних контрабандистів, які стягували 8000 євро з кожного за "подорож смерті" з Туреччини до Італії. Про це УНН пише посилаючись на Associated Press.

Деталі

Прем'єр-міністр Джорджія Мелоні направила європейським лідерам листа з вимогою швидких дій з реагування на міграційну кризу, наполягаючи на тому, що єдиний спосіб серйозно й гуманно впоратися з нею - не дати мігрантам ризикувати своїм життям за небезпечних морських переходів.

Щонайменше 64 людини, у тому числі вісім дітей, загинули, коли їх переповнений дерев'яний човен врізався в мілину всього за кілька сотень метрів від італійського узбережжя Калабрії і розбився в неділю в бурхливому морі. Вісімдесят людей вижили, але є побоювання, що загинули ще десятки, оскільки ті, що вижили, повідомили, що судно перевозило близько 170 людей.

Групи допомоги на місці повідомили, що багато пасажирів прибули з Афганістану, включаючи цілі сім'ї, а також із Пакистану, Сирії та Іраку.

Прокурор Кротоне Джузеппе Капочча підтвердив, що слідчі виявили трьох підозрюваних у контрабанді, турка та двох громадян Пакистану. Вважається, що другий турок втік чи загинув під час аварії.

Додамо

Правий уряд Мелоні, який виграв торік вибори частково завдяки обіцянкам придушити міграцію, зосередився на тому, щоб ускладнити зусилля гуманітарних судів щодо проведення численних рятувальних операцій у центральному Середземномор'ї, призначивши їм порти висадки вздовж північного узбережжя Італії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП